Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Szparagi z orzechami

         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szparagi oczyścić, umyć, pokrajac na nieduże kawałki, zalać osoloną i posłodzoną

Szparagi z orzechami

Składniki:

Szparagi z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z orzechami
Szparagi oczyścić, umyć, pokrajac na nieduże kawałki, zalać osoloną i posłodzoną wodą i postawić na ogniu, uważając by szparagów nie przegotować, gdyż wówczas stracą aromat. gdy będą miękkie wyjąć na durszlak i odsączyć. Orzechy utłuc razem z  czosnkiem, dodać drobno posiekaną cebulę, zieleninę, sok z cytryny, cukier i sól. Wymieszać ze szparagami, wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym koperkiem.