Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Szparagi z wody z grillowaną piersią kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Danie obiadowe, szparagi zastępują tu ziemniaki jak i surówkę. Dobre dla tych na diecie i nie tylko. Polecam ten zestaw.

Szparagi z wody z grillowaną piersią kurczaka

Składniki:

Szparagi z wody z grillowaną piersią kurczaka

 

  • 7-8 szparagów białych
  • 2 łyżki tartego sera parmezan
  • łyżka cukru
  • łyżka masła
  • sok z połowy cytryny
  • łyżeczka soli
  • 150 g piersi z kurczaka
  • łyżka oleju
  • 2 łyżki przyprawy czubryca czerwona
  • garść posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Szparagi z wody z grillowaną piersią kurczaka
Szparagi obierz z obieraczką do warzyw z góry na dół, odetnij około 1 cm od końca warzywa. Wstaw wodę, około 2 litrów, posól, dodaj masło, sok z cytryny oraz cukier. Zagotuj.

W między czasie oczyść piersi z kurczaka, przekrój na pól i natrzyj przyprawą CZUBRYCA czerwoną lub mieszanką soli oraz papryki ostrej i łagodnej.

Gdy woda się zagotuje wrzuć do niej szparagi, gotuj do 12 min.

Podczas gdy szparagi się gotują , na patelni do grillowania z odrobiną oleju przygotuj piersi.

Powinny być gotowe razem ze szparagami. Gorące szparagi posyp parmezanem i koperkiem. Smacznego.

 

Tagi:

szparagi danie