Szparagi ze szpinakiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szparagi uwielbiam i szpinak także

Szparagi ze szpinakiem

Składniki:

Szparagi ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Szparagi ze szpinakiem
Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić, odsączyć. Szparagi podgotować lekko w osolonej wodzie. Szpinak opłukać i wysuszyć. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać orzeszki, za chwilę rodzynki i czosnek. Chwilę przesmażyć, dodać szpinak i dusić pod pokrywką, pomieszać. Odsączone szparagi pokroić w kawałki ok. 3 cm i dodać do szpinaku. Wymieszać, jeszcze poddusić, potem zdjąć pokrywkę i odparować.  Podawać z młodymi ziemniaczkami i koperkiem albo z pieczywkiem. Może być dodatkiem do drugich dań.