Strona główna Szparagowa fasolka w sosie pomidorowym

Szparagowa fasolka w sosie pomidorowym

Dania « poprzedni | następny »
Termar - Przepis na: Szparagowa fasolka w sosie pomidorowym  offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 357
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Szparagowa fasolka w sosie pomidorowym
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

W zimie możemy użyć fasolkę szparagową z przetworów lub mrożoną.


trudność: łatwe
czas:

Szparagowa fasolka w sosie pomidorowym - SKŁADNIKI:

Szparagowa fasolka w sosie pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:

Pomidory myjemy, kroimy na cząstki i dusimy w niewielkiej ilości wody (2 łyżki). Gdy są miękkie miksujemy lub przecieramy je przez sito. Fasolkę szparagową, po oczyszczeniu i umyciu kroimy na kawałki długości 2—3 cm i gotujemy w małej ilości wody, gotujemy do miękkości. Drobno pokrojoną cebulę przesmażamy na tłuszczu (nie rumienimy), dodajemy mąkę, przesmażamy, rozprowadzamy rozgotowanymi przetartymi pomidorami, wlewamy do fasoli i mieszając razem zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i odrobiną cukru (lub bez cukru) i posiekanym koperkiem. mortadelę myjemy, obieramy z osłonek, kroimy w grubą kostkę lub w paseczki, wkładamy do fasoli i podgrzewamy przez 3—4 min. Tak przyrządzoną fasolkę podajemy na okrągłym półmisku lub w salaterce. A do fasolki podajemy pieczywo (chleb, bułki).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szparagowa fasolka w sosie pomidorowym (strona 1 z 1)  
matri13

matri13
offline

2013-06-30 13:57
ze względu na to,że kocham fasolkę w każdej postaci musiałam i takiej spróbować..jest pyszna..jedynie z tego względu,że nie przepadam za mortadelą (to chyba uraz z dzieciństwa ) zastąpiłam ją parówkami..polecam
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Pasztet jaglano-dyniowy
Mini naleśniczki z ananasami Dwusmakowe makaronowe roladki w pomidorach Zapiekanka ziemniaczana
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą
 Drobiowy gulasz z dynią i fasolką Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Pizza-tarta z szynką, pieczarkami i marchewką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane