Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Szparagowa z waflami :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Delikatna , typowo wiosenno-letnia zupa . Zamiast zagęszczania mąką - wafle .

Szparagowa z waflami : Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szparagowa z waflami :

 

  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1/2 litra wody
  • 1/4 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1/2 szklanki pokrojonego koperku
  • sól
  • szczypta cukru
  • 1 wafel ryżowy z solą morską ( Good Food )
  • wafelki do przegryzania ( użyłam Minis Kuku-Kurydza Good Food )

 

Sposób przygotowania:

Szparagowa z waflami :
Szparagi umyć i pokroić w kawałki. Zalać wodą i dodać szczyptę soli. i cukru . Gotować 15 minut .Wrzucić wafel by nasiąknął płynem . Dodać śmietankę . Zmiksować w malakserze na krem .Doprawić do smaku . Zmieszać z koperkiem .
Szparagowa z waflami :
Etap 1
Szparagowa z waflami :
Etap 2
Szparagowa z waflami :
Etap 3
Szparagowa z waflami :
Etap 4

Tagi:

szparagi