iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Szpiankowa z jajkiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobra zdrowa sałatka z sosem z musztardy francuskiej

Szpiankowa z jajkiem i oliwkami

Składniki:

Szpiankowa z jajkiem i oliwkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szpiankowa z jajkiem i oliwkami
Szpinak myjemy ,suszymy dajemy do miski . Oliwki czarne odsączamy z zalewy kroimy w plasterki .Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie ,obieramy i kroimy w kostkę .Ogórki kiszone kroimy w kostkę .Składniki mieszamy . Do oliwy z oliwek ok 3 łyżki dodajemy musztardę francuską ok 2 łyzki ,sól i pieprz świeżo mielony do smaku -mieszamy .Sos dodajemy do sałatki .Lekko mieszamy dwoma łyżkami .Podajemy