Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Szpinak-feta farsz do pierogów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Z takim farszem pierogi są przepyszne. Najlepiej zostawić farsz na noc, by szpinak całkowicie się odcedził.

Szpinak-feta farsz do pierogów

Składniki:

Szpinak-feta farsz do pierogów

 

  • 2 opakowaniowa świeżego szpinaku lub jedno mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 opakowanie serka feta
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak-feta farsz do pierogów
Szpinak należy ugotować. Cebulkę podsmażyć na oleju. Dodać szpinak i przeciśnięty czosnek. Całość ze sobą chwilę smażyć. Szpinak wyłożyć na sitko, odcedzić oraz wystudzić.

Fetę pokroić na malutkie kawałki. Wrzucić do szpinaku. Przyprawić pieprzem, ewentualnie trochę dosolić.

Gotowym farszem można faszerować ciasto na pierogi.

Tagi:

szpinak