Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Szpinak po francusku

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Starannie opłukać szpinak, oczyścić z szypułek i dość grubo posiekać. w ten sam

Szpinak po francusku

Składniki:

Szpinak po francusku

 

  • 3/4 kg młdego szpinaku
  • 2-3 łyżki oleju sojowego lub oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

Szpinak po francusku
Starannie opłukać szpinak, oczyścić z szypułek i dość grubo posiekać. w ten sam sposób posiekać szczypiorek. Ząbek czosnku drobniutko pokrajać i rozgnieść drewnianą łyżką, dodając sól. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać szpinak, szczypiorek, przyprawy, mieszając poddusić na dość silnym ogniu przez około 5 minut. Podawać do jajek sadzonych lub faszerowanych.

Tagi:

szpinak