darmiona

darmiona

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Szpinak w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szpinak w cieście francuskim

Szpinak w cieście Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szpinak w cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinak w cieście
Szpinak wrzucamy do rondelka i rozmrażamy pod przykryciem. Dodajemy pokruszony ser, rozgnieciony czosnek, doprawiamy do smaku. Studzimy. Ciasto rozwałkujemy, wycinamy prostokąciki. Na każdy prostokącik kładziemy łyżeczkę szpinaku i przykrywamy następnym kawałkiem ciasta. Tak przygotowane ciastka smarujemy rozbełtanym jajkiem i zapiekamy w piekarniku wedle przepisu na opakowaniu ciasta.
Szpinak w cieście
szpinak powinien być dobrze dopawiony. Przed nałożeniem na ciasto, studzimy szpinak
Szpinak w cieście
nie przejmujcie się, jeżeli trochę szpinaku wypłynie