p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Szpinak z chińskim makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szpinak z chińskim makaronem, czyli danie dla zabieganych

Szpinak z chińskim makaronem  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szpinak z chińskim makaronem

 

  • 1 op. makaronu chińskiego z zupek,
  • 20 kostek mrożonego szpinaku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 2 łyżeczki przyprawy Smak Lata,
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Szpinak z chińskim makaronem
Na patelnie wykładamy kostki mrożonego szpinaku. Na wolnym ogniu rozmrażamy szpinak, dodajemy do niego 3 obrane ząbki czosnku i 2 łyżeczki przyprawy Smak Lata (na bazie papryki i suszonych pomidorów), mieszamy i dusimy aż woda prawie odparuje, wtedy dodajemy 1 łyżkę masła i suchy makaron chiński z torebki, przykrywamy pokrywką i czekamy aż makaron osiągnie odpowiednią miękkość. Przekładamy na talerze.
Szpinak z chińskim makaronem
dodajemy 1 łyżkę masła i suchy makaron chiński z torebki