WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Szpinak z mozzarellą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny szpinak z mozzarellą, który stanowi idealny dodatek do obiadu, jak i samodzielna kolacja, czy zdrowa przekąska. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu.

Szpinak z mozzarellą

Składniki:

Szpinak z mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Szpinak z mozzarellą
Listki szpinaku dokładnie przebieramy, usuwamy grubsze gałązki i płuczemy, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła i na gorący wrzucamy listki szpinaku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy cały czas, aż szpinak będzie gotowy.

Kulkę mozzarelli kroimy w kostkę i dokładamy na patelnię. Chwilę mieszamy i przykrywamy, aż ser się rozpuści. Podajemy gorące. 

Tagi:

szpinak