kapitan_barbarossa

kapitan_barbarossa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Szpinakowa owsianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 500
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i zdrowe danie obiadowe, które smakuje niesamowicie i dostarcza energii na bardzo długi czas

Szpinakowa owsianka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szpinakowa owsianka

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowa owsianka
Płatki zalewamy dwoma szklankami wrzącej wody i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy przez 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Ponieważ płatki bardzo chłoną wodę należy kontrolować jej poziom tak żeby nasza potrawa nie przywarła do naczynia. Następnie dodajemy szpinak i przyprawy. Wszystko razem gotujemy jeszcze 3 minuty po czym ściągamy z ognia. Lekko wystudzoną owsiankę możemy serwować np. z sosem pomidorowym lub oliwkami.
Szpinakowa owsianka
Płatki owsiane są bazą całej potrawy (jeśli nie mamy akurat zwykłych, do przepisu nadadzą się również górskie lub błyskawiczne))
Szpinakowa owsianka
Mrożony szpinak z hodowli własnej, z powodzeniem można zastąpić świeżym
Szpinakowa owsianka
Owsianka, choć smakowita uwielbia się przypalać, dlatego podczas jej obróbki termicznej, konieczne jest jej dokładne mieszanie

Tagi:

szpinak