moniczka_87

moniczka_87

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Szpinakowe koperty z sosem czosnkowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dla mnei to najlepsze danie swiata...:)

Szpinakowe koperty z sosem czosnkowym

Składniki:

Szpinakowe koperty z sosem czosnkowym

 

  • Na koperty:
  • 1. Opakowanie ciasta francuskiego
  • 2. Szpinak ja uzywam mrozonego
  • 3. Czosnek
  • 4. smietana
  • 5. Przyprawy

 

  • Na sos:
  • 1. 1 jogurt naturalny
  • 2. 4 zabki czosnku( takie wieksze)
  • 3. wegeta

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe koperty z sosem czosnkowym
Szpinak gotujemy w garnku. Dodajemy smietane i sporo czosnku. Na sam koniec doprawiamy do smaku. Kazdy wedlug siebie. Na kwadratowe ciasto wykladamy farsz i tworzymy kwadratowe pierogi. Kopertki smarujemy bialkiem. Pieczemy ok 20 minut w 200 stopniach. W tym czasie przygotowywujemy sos. Do jogurtu dodajmy posiekany czosnek i wegete. Mnie tyle przypraw wystarcza ale kompozycje przeciez mozna tworzyc dowolne...:)