jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Szpinakowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Gotowe podajemy polane jogurtem i posypane pokrojoną papryką.

Szpinakowe placuszki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szpinakowe placuszki

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe placuszki
Szpinak delikatnie obsmażamy z dodatkiem 2 łyżek oleju ( by stracił na objętości). Do tak przygotowanego dokładamy ser, jajka, mąkę, bułkę. Całość miksujemy i doprawiamy do smaku. Z gotowego ciasta smażymy placuszki kładąc porcje na rozgrzany tłuszcz. Placuszki smażymy z dwóch stron do zrumienienia.
Szpinakowe placuszki
opłukany osuszony szpinak delikatnie obsmażamy
Szpinakowe placuszki
Miękki szpinak łączymy z pozostałymi składnikami ciasta
Szpinakowe placuszki
Z gotowej masy smażmy placuszki rumieniąc je z obu stron