Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1764]

Szpinakowe przekąski na francuskim cieście

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szpinakowe przekąski na francuskim cieście to tak zwane ślimaki, które świetnie sprawdzają się na każdej imprezie.

Szpinakowe przekąski na francuskim cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szpinakowe przekąski na francuskim cieście

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe przekąski na francuskim cieście
Na patelni podduszamy mrożony szpinak, dodajemy czosnek oraz ser feta - całość podduszamy do całkowitego połączenia i odparowania.

Ciasto francuskie rozwijamy, nakładamy farsz szpinakowy (zostawiamy około 1 cm wolnego dłuższego boku), oprószamy startym żółtym serem, zwijamy w roladę.

Kroimy na plastry 1 - 1,5 cm, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut - do zarumienienia.
Szpinakowe przekąski na francuskim cieście
szpinak przekłądamy na patelnie i dodajemy czosnek
Szpinakowe przekąski na francuskim cieście
następnie dodajemy ser i całość podduszamy
Szpinakowe przekąski na francuskim cieście
na ciesto nakładamy farsz oprószamy serem
Szpinakowe przekąski na francuskim cieście
zwijamy w rulon roladowy i kroimy w plastry - pieczemy