Szpinakowe ravioli z łososiem i cukinią

Zobacz film na którym, Anna Kosterna-Kaczmarek, zdobywczyni trzeciego miejsca w konkursie Kulinarni Mistrzowie przygotowuje Szpinakowe ravioli z nadzieniem z łososia, serka mascarpone i cukini w maślanym sosie z koperkiem.

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Szpinakowe ravioli z łososiem i cukinią
Składniki:
Na ciasto:

80g mrożonego rozdrobnionego szpinaku
3 jajka
300 g mąki pszennej typ 550 (oraz do podsypywania)
sól

Na nadzienie:
300g świeżego łososia
250g serka mascarpone
1 żółta cukina (około 250g)
starta skórka z 1 sparzonej cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
olej do posmarowania łososia

Na sos:
masło
koperek umyty i posiekany
1 łyżeczka soku z cytryny
sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Więcej na temat konkursu i laureatów Kulinarni Mistrzowie >>>




Zobacz film jak zrobić Szpinakowe ravioli z nadzieniem z łososia, serka mascarpone i cukini w maślanym sosie z koperkiem.