kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Szpinakowe roladki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szpinakowe roladki z sosem z serka brie i gruszką.

Szpinakowe roladki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szpinakowe roladki.

 

  • Na ciasto:
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 75g mrożonego szpinaku
  • szczypta soli
  • Nadzienie:
  • 125g serka brie
  • 75g naturalnego serka kanapkowego
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • kilka gałązek szczypiorku i koperku
  • 1 średni pomidor
  • 1 duża gruszka

Sposób przygotowania:

Szpinakowe roladki.
Wszystkie składniki na ciasto wrzuciłam do miski i dokładnie wymieszałam.Usmażyłam naleśniki na dużej teflonowej patelni z dodatkiem odrobiny oleju. Serek brie pokroiłam kostkę i przełożyłam do małego rondelka.Dodałam jogurt naturalny i serek kanapkowy.Postawiłam na małym gazie i doprowadziłam do wrzenia cały czas mieszając aby nic się nie przypaliło.Kiedy serek brie się rozpuścił całą masę serową przetarłam przez sito aby pozbyć się grudek.Powstał gęsty kremowy sos. Pomidora sparzyłam we wrzątku,obrałam ze skórki,usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam w kostkę.Szczypior i koperek drobno posiekałam i razem z pomidorem dodałam do masy serowej. Na wystudzony naleśnik nałożyłam sos serowy a następnie obrana i pokrojoną w paski gruszkę,całość zawinęłam w roladę. roladkę pokroiłam na mniejsze kawałki i schłodziłam w lodówce.Podałam na zimno.
Szpinakowe roladki.
Z podanych składników przygotowałam ciasto na nalesniki.
Szpinakowe roladki.
Usmażyłam naleśniki na dużej patelni z odrobiną oleju.
Szpinakowe roladki.
Do sosu serowego dodałam pomidora i posiekany szczypior z koperkiem.
Szpinakowe roladki.
Wystudzony naleśnik posmarowałam sosem serowym i poukładałam pokrojoną w paski gruszkę.