gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Szpinakowe ruloniki w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne naleśniki na słono

Szpinakowe ruloniki w sosie pomidorowym

Składniki:

Szpinakowe ruloniki w sosie pomidorowym

 

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe ruloniki w sosie pomidorowym
Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Dodaj mleko oraz mąkę, wymieszaj dokładnie aby w cieście nie było grudek. Odstaw na 30 min. W tym czasie przebierz szpinak. Opłucz liście, odetnij ogonki. Wrzuć szpinak na osolony wrzątek i krótko blanszuj. Wyjmij na sito i pozostaw do osączenia. Szpinak przełóż do miski, dodaj pokruszony ser feta, wymieszaj dopraw do smaku. W rondelku rozgrzej olej, przesmaż obraną i posiekaną cebulę. Dodaj obrane i pokrojone pomidory oraz posiekany czosnek. Duś 15 min. Wlej wino, dopraw do smaku solą i pieprzem. Patelnię rozgrzej. Partiami smaż naleśniki, nałóż farsz i zroluj. Podawaj z sosem pomidorowym.