steterycz

steterycz

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybkie, smaczne ślimaczki szpinakowe. Świetnie sprawdzą się jako przekąska lub dodatek do piwa.

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Rozdrobniony szpinak rozmrażamy i dusimy na patelni z masłem. Ciasto francuskie smarujemy topionym serkiem śmietankowym i posypujemy świeżo zmieloną gałką muszkatołową. Na tak przygotowane ciasto wykładamy szpinak. Cisto zawijamy w rulon i kroimy krążki. Krążki układamy na blaszce wyłożonej papierem. Pieczemy w 200 stopniach przez około 15-20 minut. Smacznego
Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Posmarowane serkiem i posypane gałką ciasto
Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Na ciasto wykładamy i rozsmarowujemy podduszony szpinak
Szpinakowe ślimaczki z ciasta francuskiego
Ciasto rolujemy w wałek i kroimy w krążki