marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sztabki pomarańczowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mąkę przesiać i połączyć z masą maślano-pomarańczową.Ciasto przełożyć do szprycy,wyciskać paski 6 cm.Ułożyć na blasze i piec 7 min.w 180 stC

Sztabki pomarańczowe.

Składniki:

Sztabki pomarańczowe.

 

  • 130 g.masła,
  • 150 g.cukru pudru,
  • 1 torebka cukru waniliowego,
  • 4 żółtka,
  • otarta skórka z 1 pomarańczy,
  • 3 łyżki soku pomarańczowego,
  • 300 g.mąki,
  • szczypta soli.

Sposób przygotowania:

Sztabki pomarańczowe.
Masło wymieszać z cukrem pudrem,cukrem waniliowym,szczyptą soli,żółtkami,skórką i sokiem z pomarańczy.Mąkę przesiać,powoli
wsypywać do masy.Całość dokładnie wyrobić.Ciasto przełożyć do szprycki w kształcie gwiazdki,wyciskać z niej paski o dł.6 cm. na wy-
-łożoną papierem pergaminowym blachę.Wsunąć do wcześniej nagrzanego piekarnika.Piec 7 min. w temp.180 st.C