Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Sztabki z kaszy manny wg Megg

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sztabki z kaszy manny wg Megg

Sztabki z kaszy manny wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sztabki z kaszy manny wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Sztabki z kaszy manny wg Megg
Wodę zagotować wraz z solą, pieprzem cayenne oraz masłem. Dodać kaszę manną i energicznie mieszać aby nie powstały grudki gotować na małym ogniu aż kaszka zgęstnieje. Gorącą kaszę przelać do pojemniczków i pozostawić do zastygnięcia. Gdy kasza zastygnie wyjąć ją z pojemniczków i pokroić na małe prostokąciki. Prostokąciki manierować najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe złote sztabki z kaszki manny są wyśmienitym dodatkiem do różnych dań.
Sztabki z kaszy manny wg Megg
Sztabki z kaszy manny wg Megg
Sztabki z kaszy manny wg Megg
Sztabki z kaszy manny wg Megg