mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Szybka babka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna babka.

Szybka babka

Składniki:

Szybka babka

 

  • 6 jajek
  • 2 szklanki białego cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki kartoflanki
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 6 łyżek oleju
  • 2 łyżki octu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Szybka babka
Na początku żółtka oddzielić od białek.Następnie w misce utrzeć miękką margarynę z białym cukrem.Stopniowo dodawać żółtka. A następnie pianę z białek. Następnie wlać olej i dobrze wymieszać.Na koniec dodać mąkę z kartoflanką,proszek do pieczenia i ocet.Składniki dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec babkę 60 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Zimną można polukrować,polać czekoladową polewą lub osypać cukrem pudrem.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka