Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Szybka pasta z makreli i serka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pasta z wędzonej makreli z serkiem topionym i homogenizowanym to bardzo smaczny dodatek do pieczywa.

Szybka pasta z makreli i serka

Składniki:

Szybka pasta z makreli i serka

 

  • 10 dag serka topionego
  • 15 dag serka homogenizowanego
  • 15 dag makreli wędzonej
  • 2 łyżki usiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szybka pasta z makreli i serka
Makrelę obrać ze skóry i dokładnie oczyścić z ości. Włożyć do miseczki, rozgnieść widelcem. Następnie dodać ser topiony, serek homogenizowany i mieloną paprykę. Wszystko razem utrzeć lub zmiksować. Wsypać posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z białym pieczywem.