Mikrula

Mikrula

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

szybka zupa cebulowo-porowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mozna dodac na talerzu lyzke ugotowanego ryzu i kleks smietanki.Dla mnie jednak zupka jest dobra bez dodatkow,jedynie mozna dosolic.

szybka zupa cebulowo-porowa

Składniki:

szybka zupa cebulowo-porowa

 

  • 1,5 litra wody
  • 1 marchew(w kostke)
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 1 lyzka oliwy
  • 1 lyzka curry
  • 0,5 lyzki papryki slodkiej
  • szczypta soli i pieprzu(w/g uznania)
  • 1 kostka bulionowa

Sposób przygotowania:

szybka zupa cebulowo-porowa
Doprowadazamy do wrzenia wode z marchewka i zmniejszamy plomien-marchewka powoli mieknie a my w tym czasie kroimy cebule i pora w srednia kostke.Rozgrzewamy oliwe na patelni i na silnym ogniu podsmazamy cebule i pora z przyprawami tak,zeby troche zmiekly i nabraly koloru curry-caly czas mieszamy.Po 2 minutkach smazenia wrzucamy do naszego"postnego"wywaru i dodajemy kostke bulionowa. Gotujemy jeszcze przez 2-3 minutki pod przykryciem i gotowe. Mam nadzieje,ze przyswoicie przepis w Waszej kuchni i ze bedzie smakowalo. POWODZENIA!!

Tagi:

pory