Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

szybka zupa pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zupa pieczarkowa, bez miesa.

szybka zupa pieczarkowa

Składniki:

szybka zupa pieczarkowa

 

  • 15 dag pieczarek
  • 1-2 łyżki masła
  • 50 gram makaronu świderki
  • natka pietruszki
  • 1 kostka rosołowa
  • sól i pieprz
  • jarzynka
  • 200ml śmietany 30%

Sposób przygotowania:

szybka zupa pieczarkowa
Pieczarki myjemy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki podsmażamy na patelni z dodatkiem masła, następnie przekładamy do garnka, zalewamy litrem wody i gotujemy. Dodajemy do smaku pieprz, sól oraz jarzynkę. Pod koniec gotowania zabielamy zupę śmietaną. Makaron gotujemy w osobnym naczyniu do miękkości. Zupe podajemy razem z makaronem, posypujac ja posiekaną natką pietruszki

Tagi:

makaron