Szybka zupa pulpetowa

jb - Przepis na: Szybka zupa pulpetowa offline

Kucharz
Przepisy: 8
Szybka zupa pulpetowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Porcja dla 5-6 głodnych osób.


trudność: łatwe
czas:

Szybka zupa pulpetowa - SKŁADNIKI:

  • Warzywa-1/2 seler, 1/2 pora, pietruszka i 2-3 marchewki, ewentualnie 1/2 mrożonej mieszanki czteroskładnikowej
  • 5-6 średnich ziemniaków
  • około 0,4 kg mięsa mielonego
  • jajko
  • wegeta, jarzynka lub podobne
  • bułka tarta
  • mała cebulka
  • dobra śmietana
  • ewentualnie mąka
  • trochę natki pietruszki
  • łyżka octu winnego
  • sól i pieprz

Szybka zupa pulpetowa - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa obrać , pokroić wedle upodobania, wrzuci do garnka, wlać wodę i gotować. Gdy będą, miękkawe dodać ziemniaki.Teraz zajmujemy się mięsem do którego dodajemy jajo, 2 łyżeczki wegety, posiekaną cebulkę i bułkę tarta (tyle aby dało się formować kuleczki) i wszystko razem dobrze wyrabiamy.Gdy ziemniaki są miękkie z mięsa robimy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego (im mniejsze tym fajniejsze) i wrzucamy prosto do gotujących się warzyw.Gotujemy jeszcze chwilkę. aby wszystkie pulpeciki się ugotowały, jak ktoś lubi to zaprawiamy mąką, doprawiamy wegetą, pieprzem, solą i octem do smaku.Wyłączamy dodajemy śmietanę i natkę.Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szybka zupa pulpetowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pieczeń w chlebie schowana Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym
Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Makaron z mięsem i kalarepką Kotleciki mielone Kotleciki mielone z dynią i szczypiorkiem
Klopsy z musztardą i cebulką Kotleciki z ryżem i marchewką Pieczeń domowa-alla mielonka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane