Strona główna Szybka zupa z resztek wędlin

Szybka zupa z resztek wędlin

Zupy « poprzedni | następny »
zosiasamosia - Przepis na: Szybka zupa z resztek wędlin offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 171
Szybka zupa z resztek wędlin
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Smaczna szybka zupa z resztek wędlin z ziemniakami.


trudność: średne
czas:

Szybka zupa z resztek wędlin - SKŁADNIKI:

  • 25 dkg okrawków z wędlin
  • 5 dkg tłuszczu
  • 80 dkg ziemniaków
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • 1 marchew
  • 1/2 korzenia piatruszki
  • kawałek selera
  • 3 cebule
  • 2,5 litra wody
  • przyprawy: sól, pieprz

Szybka zupa z resztek wędlin - PRZYGOTOWANIE:

Kartofle obrać, umyć i pokroić nożem w kosteczkę. Marchew, seler i pietruszkę obrać, umyć i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę. Wszystkie składniki włożyć do garnka i zalać wodą. Lekko posolić i gotować kwadrans. Wędlinę pokroić nożem w kostkę i podsmażyć lekko na tłuszczu. Włożyć do wywaru i kilka minut pogotować. Wlać zupę na talerze i posypać koperkiem. Popieprzyć do smaku.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szybka zupa z resztek wędlin  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Klasyczna jesienna zupa grzybowa z podgrzybków Zupa krem z dyni Pomidorowa na skrzydełkach z chilli
Pomidorowa z trzema rodzajami pomidorów Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Barszczyk buraczano jabłkowy na szybko
Zupa kapuściana z ziemniakami Aksamitny krem dyniowy z curry Pomidorowa na indyczej szyjce ( rumieniona)
Paprykowa zupa gulaszowa Czysta pomidorowa z papryką i suszonymi pomidorami Pomidorówka z papryką i lanymi kluseczkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane