optymistka

optymistka

Kucharz
[Przepisów: 5]

Szybka zupa z trzech warzyw.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla osób na diecie warzywno-owocowej.

Szybka zupa z trzech warzyw. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szybka zupa z trzech warzyw.

 

  • pół niewielkiej białej kapusty
  • 1 duży świeży brokuł/kalafior
  • 2 marchewki
  • 10dag mąki + 1szkl. woda
  • ok 3 stołowe łyżki śmietany słodkiej do zup
  • 2-3l wody w garnku
  • przyprawy

 

 

  • Ilość warzyw i dodatków można zmieniać, według uznania.

Sposób przygotowania:

Szybka zupa z trzech warzyw.
Brokuł/kalafior myjemy i dzielimy różyczki. Białą kapustę kroimy i sparzamy wrzątkiem, by pozbyć się goryczki. Następnie odcedzamy. Marchew obieramy i kroimy według upodobań. Wszystko wrzucamy na gotującą się wodę w garnku i gotujemy do miękkości marchwi. Przyprawiamy do smaku, robimy zaklepkę z mąki i wody, by zagęścić zupę i dodajemy śmietany jeżeli chcemy.



Smacznego;)
Szybka zupa z trzech warzyw.
biała kapusta
Szybka zupa z trzech warzyw.
marchew.

Tagi:

zupa przyprawy