czesio

czesio

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Szybka zupa zimowa

         
ocena: 2/5 głosów: 2

Skrzydełka starannie umyć. Do garnka wlać 2 l wody, dodać vegetę i drób. Na

Szybka zupa zimowa

Składniki:

Szybka zupa zimowa

 

Sposób przygotowania:

Szybka zupa zimowa
Skrzydełka starannie umyć. Do garnka wlać 2 l wody, dodać vegetę i drób. Na wolnym ogniu gotować wywar conajmniej 30 min. W tym czasie przygotować warzywa. Marchewkę oraz pietruszke obrać i zetrzeć na tarce o grubych otworach. Z pora zdjąć wierzchnią warstwę i pokroić go na cienkie plasterki. Ziemniaki obrac i pokroić  wkostkę, natomiast kalafior podzielić na różyczki. Kiedy wywar będzie już gotowy, wyjąć skrzydełka i wrzucić groszek, oraz wszystkie warzywa oprócz ziemniaków. Po 15 min dodać ziemniaki i gotować zupę do miękkości wszystkich warzyw. Śmietanę delikatnie wymieszać z kilkoma łyżkami zupy i wlać do garnka. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem.