MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Szybki barszczyk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty przepis na barszcz czerwony.

Szybki barszczyk Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybki barszczyk

 

Sposób przygotowania:

Szybki barszczyk
Porcję mięsa wkładamy do 700 mililitrów zimnej wody. Solimy i zagotowujemy. Gotujemy mięso na wolnym ogniu, a w tym czasie przygotowujemy warzywa. Obieramy buraki, kroimy na niewielkie cząstki. Następnie obieramy marchewkę i kroimy w ćwierć talarki. Marchewkę i buraczki dodajemy do gotującego się mięsa. Przyprawiamy kilkoma ziarenkami pieprzu, dwoma ziarenkami ziela angielskiego i jednym listkiem laurowym. Obieramy ćwiartkę cebuli. Następnie obieramy ziemniaczek i kroimy na niewielkie kawałki. Kawałki ziemniaczka i cebulę dodajemy, kiedy mięsko oraz marchewka i buraczki są już prawie miękkie. Gotujemy wszystko razem pod przykryciem na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Mięsko przed podaniem możemy pokroić na mniejsze kawałki.
Szybki barszczyk
Porcję mięsa wkładamy do zimnej wody, solimy i gotujemy
Szybki barszczyk
Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy na mniejsze cząstki
Szybki barszczyk
Wrzucamy buraki i marchew do wywaru z mięsa i przyprawiamy
Szybki barszczyk
Na koniec dodajemy ćwiartkę cebulki i ziemniaka

Tagi:

mięso buraki