anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Szybki bigos wieprzowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bigos z reguły powinno się długo gotować, ale czasem trzeba zrobić coś na szybko wiem polecam mój bigos .

Szybki bigos wieprzowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szybki bigos wieprzowy

 

  • 1 kg mięsa wieprzowego
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 500 g kapusty białej
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 listki laurowe
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 op zupy ogonowej
  • 200 g suszonych grzybów
  • 1/2 cebuli

Sposób przygotowania:

Szybki bigos wieprzowy
Mięso pokroić w kostkę,cebulę w piórka kapustę kiszona włożyć do garnka, dodać mięso, grzyby , ziele angielskie i listki laurowe, gotować na małym ogniu około 40 minut. , kapustę biała poszatkować i obgotować, odcedzić i dodać do bigosu doprawić do smaku i dodać zupę ogonową rozmieszaną w 1 szkl zimnej wody dodać przecier i przeciśnięty przez praskę czosnek zagotować.
Szybki bigos wieprzowy
najlepiej użyć dużego garnka aby móc wszystkie składniki wymieszać