kucharka_1991

kucharka_1991

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Szybki i prosty krupnik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty przepis na krupnik. Dzięki niemu szybko cała rodzina się naje a gospodyni zbiera pochwały

Szybki i prosty krupnik Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybki i prosty krupnik

 

Sposób przygotowania:

Szybki i prosty krupnik
Umyte skrzydełka zalej 3L wody. Gotuj przez 20 minut. W tym czasie umyj warzywa i pokrój w kosteczkę a porę w paseczki. Z ugotowanych skrzydełek zbierz pianę i szumowinę. Następnie wrzuć warzywa i dodaj liść laurowy oraz łyżeczkę soli. Gotuj wszystko przez 20 minut. Po tym czasie wyciągnij skrzydełka i obierz mięso z kości. Mięso wrzuć do garnka i wsyp 150g kaszy jęczmiennej. Pozostaw na 25 minut. Następnie dodaj liście pietruszki i 2 łyżeczki zmielonego pieprzu i pozostaw na 5 minut. Jeżeli zupa wyszła ci za gęsta dodaj wody i gotuj przez kolejne 5 minut. Gotowe do podania.
Szybki i prosty krupnik
Świerze i umyte skrzydełka gotujemy w 3 litrach wody
Szybki i prosty krupnik
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę a porę w plasterki
Szybki i prosty krupnik
Warzywa wrzucamy do garnka z ugotowanymi skrzydełkami i dodajemy liśc laurowy
Szybki i prosty krupnik
Dodajey kaszę i po 20 minutach doprawiamy pieprzem i solą.