karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Szybki krem waniliowy do tortów i ciast.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybciutki krem waniliowy do tortów i ciast bez gotowania.

Szybki krem waniliowy do tortów i ciast. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szybki krem waniliowy do tortów i ciast.

 

  • 2 paczki kremu waniliowego firmy Gellwe
  • 3,5 szklanki mleka
  • 1 kostka masła 200g

 

Sposób przygotowania:

Szybki krem waniliowy do tortów i ciast.
Mleko wlewamy do wysokiego naczynia. Do mleka dodajemy 2 paczki kremu waniliowego Gellwe. Miksujemy. Najpierw na najniższych obrotach, potem przez 2 minuty na najwyższych. Miksujemy do czasu uzyskania gęstej masy. W osobnym naczyniu ucieramy masło, które musi mieć temperaturę pokojową. Utarte masło dodajemy do kremu i całość miksujemy do czasu połączenia i uzyskania jednolitej masy. Krem jest smaczny. Dzięki masłu nie będzie się rozchodził. Smacznego:)
Szybki krem waniliowy do tortów i ciast.
Ubite mleko z kremem waniliowym Gellwe przed dodaniem masła.
Szybki krem waniliowy do tortów i ciast.
Gotowe, utarte masło, które dodajemy do ubitego mleka z kremem waniliowym.