Strona główna Szybki pasztet z wątróbki

Szybki pasztet z wątróbki

Pasztety « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Szybki pasztet z wątróbki offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1816
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Szybki pasztet z wątróbki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

pasztet na szybko ...........


trudność: łatwe
czas:

Szybki pasztet z wątróbki - SKŁADNIKI:

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 3 cebule
  • 2 łyżki gęsiego smalcu
  • 1 łyżka majeranku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1 kostka czosnkowa
  • mix chili Birds Eye do smaku

Szybki pasztet z wątróbki - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbki dokładnie opłukać i usunąć białe błonki. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebule obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić wątróbki i podsmażyć na rumiano. Należy uważać, bo wątróbka lubi mocno pryskać i można się poparzyć. Gdy wątróbka się podsmaży dodać pokrojoną cebulę i dalej smażyć do zrumienienia się cebuli. Można podlać odrobiną wody. Gdy cebula jest usmażona dodać przyprawy, wymieszać i wyłączyć ogień pod patelnią. Gorącą wątróbkę zmielić maszynką do mięsa na drobnym sitku i przełożyć pasztet do słoiczków lub innego naczynia. Gdy pasztet wystygnie zakręcić słoiki i wstawić do lodówki. Bez pasteryzacji taki pasztet można przechowywać kilka dni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szybki pasztet z wątróbki (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-11-20 14:02
Swojski pasztet, to coś.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet jaglano-dyniowy Pasztet ''poduszka pięknej Aurory'' Pasztet z królika
Pasztet z soczewicy z warzywami i słonecznikiem Pasztet z pieczonej dyni i papryki Pasztet z czerwonej soczewicy i  dyni
Jarski pasztet z dynią Pieczeń gryczana z pieczarkami Jesienny pasztet z pieczonych warzyw i ciecierzycy
Pasztet z cukinii z papryką Pasztet z cukinii Kiełbasa z cebulą w pomidorach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane