Strona główna Szybki pasztet z wątróbki

Szybki pasztet z wątróbki

Pasztety « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Szybki pasztet z wątróbki offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1742
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Szybki pasztet z wątróbki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

pasztet na szybko ...........


trudność: łatwe
czas:

Szybki pasztet z wątróbki - SKŁADNIKI:

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 3 cebule
  • 2 łyżki gęsiego smalcu
  • 1 łyżka majeranku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1 kostka czosnkowa
  • mix chili Birds Eye do smaku

Szybki pasztet z wątróbki - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbki dokładnie opłukać i usunąć białe błonki. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebule obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić wątróbki i podsmażyć na rumiano. Należy uważać, bo wątróbka lubi mocno pryskać i można się poparzyć. Gdy wątróbka się podsmaży dodać pokrojoną cebulę i dalej smażyć do zrumienienia się cebuli. Można podlać odrobiną wody. Gdy cebula jest usmażona dodać przyprawy, wymieszać i wyłączyć ogień pod patelnią. Gorącą wątróbkę zmielić maszynką do mięsa na drobnym sitku i przełożyć pasztet do słoiczków lub innego naczynia. Gdy pasztet wystygnie zakręcić słoiki i wstawić do lodówki. Bez pasteryzacji taki pasztet można przechowywać kilka dni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szybki pasztet z wątróbki (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-11-20 14:02
Swojski pasztet, to coś.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Mini paszteciki francuskie do barszczu Pasztet z ciecierzycy i soczewicy czerwonej Pyszna, domowa pasztetowa
Pasztet z królika z leśnymi grzybami Pasztet z królika i fasoli Placki ziemniaczane z żółtym serem
Pajęczyca Tekla Pasta do chleba z wołowiny i pieczarek Pasztet drobiowy z żurawiną
Pasztet z papryką i pieczarkami Pasztet drobiowy Eli z pistacjami i żurawiną Pasztet wykwintny

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane