Strona główna Szybki pasztet z wątróbki

Szybki pasztet z wątróbki

Pasztety « poprzedni | następny »
zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1868
zdjęcia: 1 z 5
Szybki pasztet z wątróbki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

pasztet na szybko ...........


trudność: łatwe
czas:

Szybki pasztet z wątróbki - SKŁADNIKI:

  • 500 g wątróbki drobiowej
  • 3 cebule
  • 2 łyżki gęsiego smalcu
  • 1 łyżka majeranku
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • 1 kostka czosnkowa
  • mix chili Birds Eye do smaku

Szybki pasztet z wątróbki - PRZYGOTOWANIE:

Wątróbki dokładnie opłukać i usunąć białe błonki. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Cebule obrać, umyć i pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić wątróbki i podsmażyć na rumiano. Należy uważać, bo wątróbka lubi mocno pryskać i można się poparzyć. Gdy wątróbka się podsmaży dodać pokrojoną cebulę i dalej smażyć do zrumienienia się cebuli. Można podlać odrobiną wody. Gdy cebula jest usmażona dodać przyprawy, wymieszać i wyłączyć ogień pod patelnią. Gorącą wątróbkę zmielić maszynką do mięsa na drobnym sitku i przełożyć pasztet do słoiczków lub innego naczynia. Gdy pasztet wystygnie zakręcić słoiki i wstawić do lodówki. Bez pasteryzacji taki pasztet można przechowywać kilka dni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szybki pasztet z wątróbki (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000

2012-11-20 14:02
Swojski pasztet, to coś.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pasztety
Pasztet pieczony Pasztet gęsi z papryką Pasztet z płatkami owsianymi
Pasztet drobiowy z wątróbką Tort chlebowo-pasztetowy Pasztet z ciecierzycy, grzybów i pieczonej dyni
Pasztet jaglano-dyniowy Pasztet ''poduszka pięknej Aurory'' Pasztet z królika
Pasztet z soczewicy z warzywami i słonecznikiem Pasztet z pieczonej dyni i papryki Pasztet z czerwonej soczewicy i  dyni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane