kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny,domowy sorbet z dodatkiem szpinaku. Prosty i łatwy do przygotowania. Bez chemii i dodatku cukru.

Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy

 

Sposób przygotowania:

Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy
Dzień przed przygotowaniem sobetu, kroimy banana, skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy do woreczka i mrozimy całą noc. Rozmrażamy szpinak. Na drugi dzień rano, wyjmujemy banana z zamrażalki. Szpinak odsączamy z wody.
Gruszkę myjemy i obieramy, skrapiamy sokiem z cytryny. Do pojemnika wkładamy banana, gruszkę, szpinak i wlewamy wodę oraz sok z cytryny. Dokładnie blendujemy.
Masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Mieszamy co godzine najmniej 4 razy.
Polewa:
Białą czekoladę rozpuszczamy w mleku w kąpieli wodnej.
Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy
banana kroimy w plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny
Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy
gruszkę kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny
Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy
rozmtożony szpinak odsączamy z nadmiaru wody
Szybki sorbet szpinakowo-gruszkowy
wszystkie składniki sorbetu dokładnie blendujemy