Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3114]

Szybki sos chrzanowy do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos chrzanowy to łatwy i szybki dodatek do mięs pieczonych lub gotowanych.

Szybki sos chrzanowy do mięsa

Składniki:

Szybki sos chrzanowy do mięsa

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szybki sos chrzanowy do mięsa
Do rondelka wlać zimny rosół ( może być z kostki) dodać świeżo utarty chrzan i mąką, mieszając zagotować. Następnie gorący sos połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietaną. Przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszać. Sos podawać na gorąco jako dodatek do mięs gotowanych i pieczonych lub smażonych.

Tagi:

danie mięsa