Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Szybkie leczo.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad.

Szybkie leczo.

Składniki:

Szybkie leczo.

 

 

Sposób przygotowania:

Szybkie leczo.
Papryki umyć i oczyścić i usunąć gniazda nasienne. Pokroić je w średniej wielkość kostki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Cukinię i bakłażana pokroić w kostkę, bakłażana posolić i odstawić aż puści gorycz. Cebulę pokroić w piórka. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić czosnek i cebulę, po chwili dodać paprykę, po 5 minutach wypłukanego bakłażana i cukinię, dusić kilka minut i dodać pomidory. Podlać ok. 1-2 szklankami wody, doprawić do smaku, dodać koncentrat i dusić ok. 15 min. do miękkości warzyw.