motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Szyneczka marynowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne mięsko od szynki marynowane w przyprawie do kurczaka. Z dodatkiem zagęszczonego sosu koperkowego.

Szyneczka marynowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szyneczka marynowana

 

 

Sposób przygotowania:

Szyneczka marynowana
Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie rozbijamy. Każdy kawałek polewamy olejem. Oprószamy jarzynką z dwóch stron. Pieprzymy. Dajemy do garnka i posypujemy przyprawą do kurczaka. Odstawiamy na 2 godz. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy ziele oraz liście laurowe. Zamarynowane mięso dajemy na rozgrzaną patelnię. Przewracamy na drugą stronę i rumienimy. Przekładamy do gotującej się wody. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokrojony koper. Do miski wlewamy wodę i dajemy mąkę. Dokładnie mieszamy. Miękkie mięso wyciągamy z wywaru. Do gotującego wywaru wlewamy przygotowaną zawiesinę. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy wyciągnięte mięsko.
Szyneczka marynowana
Etap 1 Mięso rozbijamy przyprawiamy i odstawiamy na 2 godziny
Szyneczka marynowana
Etap 2 Marynowane mięso smażymy na rozgrzanej patelni
Szyneczka marynowana
Etap 3 Dusimy do miękkości i pod koniec dodajemy koper
Szyneczka marynowana
Etap 4 Gotujący wywar zagęszczamy zawiesiną z mąki