lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 13
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś będzie mięsko i to pieczone w dużym kawałku w sosie jabłkowo musztardowym. Jest to specjalny sosik w słoiczku. Efekt łał mogę śmiało powiedzieć ,że fantastycznie smakuje z mięsem. Nie lukruje mówię jak jest.

Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami

Składniki:

  • szynka 1/1/2 kg

 

  • sos jabłkowo musztardowy 1 słoiczek

 

 

 

  • ser żółty tyle plastrów ile mamy pokrojonych pasków

 

  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami

Wykonanie:

Szynkę myjemy i osuszamy wycinamy błonki. Kroimy w centymetrowe paski lecz nie do końca przecinamy.Sosem smarujemy każde nacięcie dokładnie aby pokryć całe mięsko. Pieczarki kroimy w plastry i wkładamy po miedzy mięsko paprykę kroimy w paseczki i wkładamy po miedzy mięsko na końcu ser. Ściskamy mięsko i smarujemy pozostałym sosem który jeszcze minimalnie zostanie.

Zawijamy w folie spożywczą i do pieca. Pieczemy 1/1/2 godziny w 200 stopniach. Pod koniec odkrywamy mięsko z folii i pozwalamy mu się dopiec.

Mięso puszcza wodę i w połączeniu z sosem jabłkowo musztardowym jest przepyszne.

Podajemy z ziemniaczkami i mizerią.

Ps: Mięsko po upieczeniu można pokroić w porcję, gdzie bardzo fajnie wygląda na talerzu i polać oczywiście wytworzonym sosem.

Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami
Szynkę myjemy i osuszamy wycinamy błonki. Kroimy w centymetrowe paski lecz nie do końca przecinamy.
Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami
Przygotowujemy resztę składników, pieczarki ,paprykę,ser.
Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami
Sosem smarujemy każde nacięcie dokładnie aby pokryć całe mięsko.
Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami
Pieczarki kroimy w plastry i wkładamy po miedzy mięsko paprykę kroimy w paseczki i wkładamy po miedzy mięsko na końcu ser.Ściskamy mięsko i smarujemy pozostałym sosem który jeszcze minimalnie zostanie .
Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami
Zawijamy w folie spożywczą i do pieca. Pieczemy 1/1/2 godziny w 200 stopniach.
Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkami
Pod koniec odkrywamy mięsko z folii i pozwalamy mu się dopiec. Mięso puszcza wodę i w połączeniu z sosem jabłkowo musztardowym jest przepyszne.