Szynka bez kości

laura100 - Przepis na: Szynka bez kości offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 287
Szynka bez kości
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Swojska szyneczka takiej nie kupimy


trudność: łatwe
czas:

Szynka bez kości - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg szynki
  • pęczek włoszczyzny
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 kromki chleba

Szynka bez kości - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę umyć i włożyc do garnka. Zalać wodą tak aby była przykryta. Włoszczyznę obrać,umyć i dodać do szynki.Wrzucić przyprawy i całośc gotować pod przykryciem na małym ogniu, około 1,5 godzinki.Ugotowaną szynkę wyjąć z garnka i ostudzić. Posmarować ją musztardą i posypać rozdrobnionym chlebkiem.Ułożyć na folii aluminowej ,wstawic do piekarnika na ruszt i piec w tem 225 stopni przez 15 minut .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szynka bez kości  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Ogórki z cebulką Pomarańczowa surówka Delikatna surówka z jabłkiem
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Kapusta pekińska na ciepło z marchewką
Nutella śliwkowa  Surówka z czerwonej kapusty Kapusta zasmażana z boczkiem
Paprykowa pasta ajwar Fasolka smażona na maśle z bułka tartą Marchewka z groszkiem i brokułami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane