Szynka bez kości

laura100 - autor przepisu Szynka bez kości offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 287
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Szynka bez kości
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Swojska szyneczka takiej nie kupimy


trudność: łatwe
czas:

Szynka bez kości - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg szynki
  • pęczek włoszczyzny
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 kromki chleba

Szynka bez kości - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę umyć i włożyc do garnka. Zalać wodą tak aby była przykryta. Włoszczyznę obrać,umyć i dodać do szynki.Wrzucić przyprawy i całośc gotować pod przykryciem na małym ogniu, około 1,5 godzinki.Ugotowaną szynkę wyjąć z garnka i ostudzić. Posmarować ją musztardą i posypać rozdrobnionym chlebkiem.Ułożyć na folii aluminowej ,wstawic do piekarnika na ruszt i piec w tem 225 stopni przez 15 minut .



Komentarze do Szynka bez kości  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Sos cytrynowy nie na słodko wg Buni Pasta z wędzonej makreli Pasztetowa ze słoika
Surówka z kapusty pekińskiej z bananami Tarte buraczki z cytryną Zielona pasta z kurczaka
Wiosenna pasta warzywno -serowa Surówka z kwaszonej kapusty Surówka jarzynowa z żurawiną i goji
Sałata z jagodami goji Surówka do obiadu Masło ziołowe z czosnkiem niedźwiedzim
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane