Szynka bez kości

laura100 - Przepis na: Szynka bez kości offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 287
Szynka bez kości
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Swojska szyneczka takiej nie kupimy


trudność: łatwe
czas:

Szynka bez kości - SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg szynki
  • pęczek włoszczyzny
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 kromki chleba

Szynka bez kości - PRZYGOTOWANIE:

Szynkę umyć i włożyc do garnka. Zalać wodą tak aby była przykryta. Włoszczyznę obrać,umyć i dodać do szynki.Wrzucić przyprawy i całośc gotować pod przykryciem na małym ogniu, około 1,5 godzinki.Ugotowaną szynkę wyjąć z garnka i ostudzić. Posmarować ją musztardą i posypać rozdrobnionym chlebkiem.Ułożyć na folii aluminowej ,wstawic do piekarnika na ruszt i piec w tem 225 stopni przez 15 minut .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Szynka bez kości  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki do potraw
Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej Surówka z pekinki do mielonych kotletów Domowe pity do kebaba
Marynowane winogrona Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Proziaki z bieszczad Sos grzybowo-śmietanowy
Kapusta biała z koperkiem i fasolką Sos ze świeżych podgrzybków Kapusta czerwona z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane