motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Szynka na czerwonym winie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna szynka na czerwonym wytrawnym winie

Szynka na czerwonym winie

Składniki:

Szynka na czerwonym winie

 

Sposób przygotowania:

Szynka na czerwonym winie
Przygotować marynatę. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Dodać ziarna pieprzu, ziela angielskiego oraz liść laurowy. Wlać czerwone wino, dodać szczyptę soli. Mięso dokładnie umyć i natrzeć solą. Włożyć mięso do marynaty i pozostawić na dobę. Po tym czasie mięso wyjąć, osuszyć i natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Szynkę ułożyć na płytkiej brytfannie, obłożyć plastrami cytytny, wlać niewielką ilość marynaty. Piec 2,5 godziny w temperaturze 180 stopni, często podlewając marynatą i wytworzonym sosem. Ostudzić i pokroić w plastry.

Tagi:

szynka