IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Szynka pieczona z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczona szynka świetnie zastąpi wędlinę na kanapce

Szynka pieczona z rozmarynem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szynka pieczona z rozmarynem

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka pieczona z rozmarynem
Szynkę należy umyć i wysuszyć, następnie, posypać obficie przyprawami i oblać olejem, wszystko równomiernie rozprowadzić i odstawić w chłodne miejsce na około 1-2 godziny. Mięso związać sznurkiem aby się nie rozeszło podczas pieczenia. Włożyć do blaszki lub naczynia żaroodpornego polać olejem pozostałym od marynowania. Pieczemy godzinę lub dłużej w zależności od wielkości szynki. Po ostygnięciu ściągamy sznureczki. Podajemy na zimno jako wędlinę na kanapki. Smacznego!
Szynka pieczona z rozmarynem
Szynkę należy umyć i wysuszyć, następnie, posypać obficie przyprawami i oblać olejem, wszystko równomiernie rozprowadzić
Szynka pieczona z rozmarynem
Mięso związać sznurkiem aby się nie rozeszło podczas pieczenia

Tagi:

szynka