lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Szynka rolowana z szynkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Następny specjał z szynkowara . Tym razem postanowiłam zrobić zrolowaną szynkę z czosnkiem w przyprawach . Niezwykle wyszło pyszne mięsko do tego galaretka , po prostu pycha .

Szynka rolowana z szynkowara Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szynka rolowana z szynkowara

 

  • 800 gram szynki

 

 

  • pekolosmaczek K" 1 czubata łyżeczka

 

  • szeherezada S" 1 czubata łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Szynka rolowana z szynkowara
Wiadomo że szynkę kupujemy w kawałku . W domu myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem . Teraz kroimy w poprzek w jeden płat i rozbijamy tłuczkiem. Czosnek obieramy i ścieramy. Nacieramy szynkę sprasowanym czosnkiem i posypujemy przyprawami. peklosmaczek szeherezada i żelatyna wieprzowa , podstawowe składniki . Zwijam szynkę w rulon i wkładam ją do woreczka. Zostawiam na noc w lodówce. Następnego dnia wkładam mięsko z woreczkiem do szynkowara i zamykam. Pamiętajcie 1 cm od szynkowara nie mniej ni więcej woda musi zakrywać prawie szynkowar Gotuje 2 godziny na gazie tak aby nie gulgotała woda. Po 2 godzinach wyjmuje i studzę . Zimny szynkowar wkładam do lodówki i zostawiam na noc . Następnego dnia wyjmuje z szynkowara i woreczka. Moja rolowana szynka pięknie wygląda , rewelacyjnie smakuje i ma galaretkę to co uwielbiam
Szynka rolowana z szynkowara
W domu myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem . Teraz kroimy w poprzek w jeden płat i rozbijamy tłuczkiem. Czosnek obieramy i ścieramy. Nacieramy szynkę sprasowanym czosnkiem i posypujemy przyprawami.
Szynka rolowana z szynkowara
Zwijam szynkę w rulon i wkładam ją do woreczka. Zostawiam na noc w lodówce .

Tagi:

szynka