graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

szynka w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

taka zapiekanka to pomysł na szybki obiad

szynka w cieście francuskim

Składniki:

szynka w cieście francuskim

 

  • 50 deko mrożonego ciasta francuskiego
  • 40 deko żółtego sera,
  • 15 deko szynki gotowanej
  • masło do posmarowania formy
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

szynka w cieście francuskim
ciasto podzielić na dwie części ,jedną z nich rozwałkować i położyć na dnie wysmarowanej formy masłem,szynkę pokroić w kostkę ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach,na ciasto włożyć pokrojoną szynkę i starty żółty ser, posolić do smaku drugą część ciasta też rozwałkować i przykryć nim szynkę i ser,piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 250 stopni