VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Mocno doprawiona szynka wieprzowa pieczona z warzywami jest świetnym obiadem, który sam się robi. Idealny rodzinny obiad!

Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami

Składniki:

Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka w czosnku i majeranku otulona warzywami
Szynkę myjemy, osuszamy, i kroimy w 1 cm plastry lub w dowolne kawałki. Przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Marchewkę obieramy i kroimy w pół plastry. Cebule kroimy w piórka, paprykę w kosteczkę. W naczyniu żaroodpornym układamy pokrojone ziemniaki, następnie szynkę. Wszystko przykrywamy pozostałymi warzywami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 1 godzinę 10 minut.