EwciaBabcia

EwciaBabcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Szynka w czosnku i ziołach na kanapki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Po co kupować szynkę w sklepie? Przecież wystarczy poświęcić kilka chwil i przygotować własną w piekarniku

Szynka w czosnku i ziołach na kanapki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szynka w czosnku i ziołach na kanapki

 

 

Sposób przygotowania:

Szynka w czosnku i ziołach na kanapki
Szynkę myjemy, osuszamy, wykrawamy chudy i zgrabny kawałek. Czosnek obieramy, płuczemy i przeciskamy przez praskę. Do miseczki wkładamy czosnek, wlewamy olej i wrzucamy przyprawy. Dokładnie wszystko mieszamy. Przygotowaną pastą nacieramy dokładnie mięso. Zamykamy w pudełku i wstawiamy do lodówki na 3-4godziny. Po tym czasie układamy na folii do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 50minut w 180stopniach. Wyjmujemy, pozostawiamy do ostygnięcia. Podajemy pokrojoną w plastry na kanapki.
Szynka w czosnku i ziołach na kanapki
Wybierzmy ładny i chudy kawałek szynki do pieczenia
Szynka w czosnku i ziołach na kanapki
Po natarciu pastą szynkę wstawiamy do lodówki
Szynka w czosnku i ziołach na kanapki
A tak piecze się nasza smaczna szynka w piekarniku