beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Szynka w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szynka konserwowa w galarecie.

Szynka w galarecie

Składniki:

Szynka w galarecie

 

  • szynka konserwowa 7 plastrów
  • ser żółty 1-2 plastry
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • bulion dowolny 2 szkl
  • żelatyna 3 łyżeczki

 

  • do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Szynka w galarecie
Groszek osączamy z zalewy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie i odstawiamy do stężenia. Na spód półmiska wykładamy groszek i zalewamy tężejącą galaretką. Każdy plaster szynki składamy , zwijamy i umieszczamy w galaretce. Z ugotowanej marchwi, cebuli i natki pietruszki robimy dekoracje półmiska. Ser drobniutko kroimy i zasypujemy półmisek. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Tagi:

sery ser szynka