Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Szynka w galarecie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szynka w galarecie , mniam !

Szynka w galarecie

Składniki:

Szynka w galarecie

 

  • 1/2 kg szynka wędzona,
  • 1 puszka szparagi,
  • 1 puszka groszek zielony,
  • 1 szt mała papryka czerwona,
  • galareta:,
  • 3 łyżki żelatyna spożywcza,
  • 3 gałązki natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Szynka w galarecie
Szynkę pokroić w plasterki (cienkie), groszek i szparagi odcedzić. Paprykę przeciąć na pół i wyjąć gniazda nasienne, następnie pokroić w drobną kostkę. Przygotować roladki z szynki nadziewane szparagami. Na półmisku ułożyć je wraz z pokrojoną papryką, groszkiem.

Przygotować galaretę:
Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie i zalewać szynkę, udekorować natką pietruszki.