Roxxa

Roxxa

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Szynka w pomarańczach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczna szynka z pomarańczami

Szynka w pomarańczach

Składniki:

Szynka w pomarańczach

 

Sposób przygotowania:

Szynka w pomarańczach
Wycisnąć sok z czterech pomarańczy.
Szynkę posmarować olejem i przełożyć do brytfanny. Polać paroma łyżkami pomarańczowego soku. Zapiekać 1 temp 180 st. przez 4 godziny, od czasu do czasu polewając pozostałym sokiem.
Musztardę i miód wymieszać razem, dodać szczyptę pieprzu i gałki muszkatołowej. Upieczoną szynkę posmarować pastą.
Resztę pomarańczy pociąć na plasterki i obłożyć nimi szynkę, mocując goździkami. Ponownie zapiekać w 180 st przez 1 minut.

Tagi:

szynka