Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Szynka wieprzowa z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Mięso umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i natrzeć rozmarynem. Następnie

Szynka wieprzowa z warzywami

Składniki:

Szynka wieprzowa z warzywami

 

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 20 dag małych marchewek
  • 30 dag cebuli
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki bulionu,
  • łyżka suszonego rozmarynu
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Szynka wieprzowa z warzywami
Mięso umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i natrzeć rozmarynem. Następnie podsmażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju, dodać bulion i dusić pod przykryciem przez pół godziny. Na pozostałym oleju oraz maśle podsmażyć pokrojone cebule i marchewki. Warzywa dołożyć do mięsa i dusić kolejne 20 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Tagi:

szynka